Betoncsiszolás

2021. február 01.
8847
profi betoncsiszolás a klindextől

Pormentes, esztétikus padló betonból? A megoldás a betoncsiszolás !

Olcsó és egyszerűen fenntartható az ipari padló? A megoldás a betoncsiszolás !

Folyton felválik, porzik az ipari padló? A megoldás a betoncsiszolás !

Környezetbarát ipari padló szeretne? A megoldás a betoncsiszolás!

klindex betoncsiszolás ár

Alakítsa át betonpadlóját, MOST!

A világ legjobb csiszológép gyártója a KLINDEX kifejlesztette a SuperConcrete betoncsiszoló rendszert, ami megoldást jelent a fenti problémákra!

A folyamatos kutatómunkának köszönhetően a Klindex csapata kifejlesztette az új SUPER CONCRETE betoncsiszoló rendszert, amely lehetővé teszi az öreg, csúnya, repedezett, foltos betonpadlók átalakítását egy sima, ellenáló, fényes és könnyen takarítható felületté. A SuperConcrete egy gyémántszerszámos betoncsiszoló rendszer, amely a Klindex fejlesztése alapján minden fajta cement alapú betonpadlóból sima, ellenálló és hihetetlenül csillogó, fényes felületet hoz létre. A SuperConcrete rendszerrel még a régi, foltos és elhasznált padló felület is felfényezhető, melynek eredményeképpen újszerűvé, különösen ellenállóvá, szennyeződés tűrővé és takaríthatóvá tehető. Néhány gyémántszerszámos csiszolási lépés után a felület víztaszító, szennyeződéseknek ellenálló valamint olajálló lesz, továbbá a padló megjelenésében márvány szerű és tükörfényes lesz, mégis megőrizve a beton keménységet és egyéb jó tulajdonságait.
 

klindex betoncsiszolás referencia

A Klindex Super Concrete betoncsiszoló technológia kiválóan alkalmazható ipari-, lakossági- és bármilyen beton padlóval rendelkező felületeken.
A SuperConcrete technológia lehetővé teszi, hogy a meglevő betonpadló felületet az elvárások és saját tervek szerint lehessen alakítani, például márványszerű- vagy terrazzo padlóhoz hasonló kivitelezéssel. A műgyanta vagy festett bevonatok gyorsabban elkészülnek, azonban feleannyira sem tartósak, mint a betoncsiszolás utáni padlók, hiszen az előbbiek idővel elválnak az alaprétegtől. Felvetődhet a kérdés, hogy az ilyen tökéletesen sima betonpadlók mennyire biztonságosak munka szempontjából, amelyre a válasz egyszerűen annyi, hogy: teljes mértékben! Az impregnált felület taszítja a folyadékokat és a szennyeződéseket, ami azt jelenti, hogy a hordozható eszközök és gépek kerekei sem hagynak nyomot rajta. Valamint lényeges tulajdonsága az is, hogy a SuperConcrete betonpadló csiszolt felülete ellenére egyáltalán nem csúszik, még vizes állapotában sem. 

A technológia folyamán alkalmazott felületkeményítés során a gyémántkorongos csiszolófejek lehetővé teszik a repedések és apró, szemmel nem látható pórusok lezárását. Ennek köszönhetően a padló nem porzik tovább, nem maradnak benne lyukak egyáltalán, ezáltal nem kerül por a levegőbe, emellett pedig sokkal könnyebb a takarítása is. A nehezebb gépek és járművek általi igénybevétel sem jelent akadályt, a beton minőségét nem rontják. Ezen felül lehetőség van a betonpadló még egyedibbé tételére, mégpedig a Klindex Beton Color Dye színezők segítségével. 

Összességében a SuperConcrete betoncsiszolás technológia nem csak esztétikus megjelenésű, de jelentősen hozzájárul a takarítási folyamatok megkönnyítéséhez és ezáltal a higiénia egyszerűbb fenntartásához. 

super-concrete betoncsiszolás ár nagy felületekhez is

Betoncsiszolás új padló helyett – a költséghatékony és tartós megoldás


Sosem egyszerű feladat teljesen felújítani egy padlózatot, ezzel egyidejűleg igen költséges lehet. Az előző rétegek eltüntetése, a maradék lakkanyag, műgyanta és ragasztó felszedése pedig felettébb macerás és hosszú időt vesz igénybe. Gyárak és nagyobb ipari területek esetében éppen ezért a betoncsiszolás nyújtja a legoptimálisabb és legidőtállóbb megoldást. Rengetegféle beton kezelhető a segítségével, illetve különböző betonkeményítő és impregnáló anyagokkal a gyengébb minőségű betonaljzatból is szép, fényes padló érhető el. 

A kivitelezéskor használt betonkeverék nagymértékben befolyásolja a padló tartósságát, ezért előfordul, hogy idő előtt kezd el berepedezni és porózussá válni. Az elporló cement szennyezi a környezetét, a kieső kavicsok nyomán lyukak maradnak a betonban és a repedések mentén megülnek a szennyeződések. Sokan ilyenkor feladni készülnek a meglévőt és inkább új padlóba fektetnének, azonban van rá megoldás. Az említett betonkeményítővel (Klindex Beton Hardener) a felület újra egységessé és kezelhetővé válik, így a betoncsiszolás ár tekintetében sokkal jobban megéri, mint új talapzatot készíteni. Az impregnálószer felvitelével a beton sokkal ellenállóbbá válik a különböző behatásoktól, ami jelentősen megkönnyíti annak tisztántartását is. Azonban a tartósság mellett van egy másik főindok, amiért sokan választják a fényesre csiszolt betonpadlókat, főleg nagyobb belterekben, mint az üzemek. Ez pedig nem más, mint a magas fényvisszaverődés, amely lehet olyan intenzitású, hogy akár 15-30%-kal is csökkenthető a megvilágítás mértéke. Ebből kiindulva pedig a betoncsiszolás ár egyszeri költség, ami hosszútávon jelentős villanyszámlát takaríthat meg. 

betoncsiszolás ár a tökéletesen sima betonpadlóhoz

A SuperConrete betoncsiszoló rendszer előnyei:

 • Könnyen takarítható, mivel a felület a csiszolás és polírozás után tükörsimává válik
 • Nincs több por, mivel a padló porzó rétege eltávolításra kerül
 • Elenáll a külső behatásoknak. Különösen igaz ez a targonca és más nehézgépek közlekedésére. A gumikerekek nem hagynak nyomot a padlón, továbbá a padló hiába tükörfényes mégsem csúszik.
 • Ellenáll a szennyeződéseknek
 • Nem "karcolódik". Nem látszanak rajta karcok, mint a műgyantával borított padlón.
 • A felület sima, nincs viasz-, gyanta- vagy akármilyen más filmréteggel bevonva, amely karcolódhat
 • Higiénikus. A sima kemény, polírozott felületű padló nem szívja magába a baktériumokat és más szennyeződéseket, így azok könnyen eltávolíthatóak
 • Gazdaságos. Ha egy régi padlót egy esztétikailag szép, új padlóra cserél, olcsóbb, mint bármely más megoldás. A durva cementpadlóval összehasonlítva egy polírozott padló is jelentős megtakarítást eredményez a karbantartási költségek miatt.
 • Színezhető. A BETON COLOR DYE színek használatával a felület színezhető. A BETON COLOR DYE a festékekkel vagy gyantákkal ellentétben "nem vonják be a felületet", nem hoz létre plusz réteget, hanem reakcióba lép a betonnal, tehát nem karcolódik, és nem is tud lekopni, hiszen beivódik a felületbe.
 • Környezetbarát. A padlót anélkül csiszolják és polírozzák, hogy gyantát, festéket vagy más potenciálisan káros és rákkeltő anyagot alkalmaznának. Nincsenek kellemetlen szagok és különböző mikrorészecskék levegőben, amelyek allergiát okozhatnak vagy károsak az egészségre.

Néhány szó magáról a folyamatról:

 • A gyémántszerszámos betoncsiszolással eltüntetjük a síkbeli egyenetlenségeket, továbbá a betoncsiszolás közben felületkeményítjük a betont a Beton Hardener anyaggal, majd tovább polírozzuk gyémántszerszámmal és a végén impregnáljuk. A betoncsiszolás eredményeként lecsökkenek a takarítási, fenntartási és világítási költségek, csökken a felhasznált vegyszerek mennyisége, köszönhetően fényes, sima felületnek.

betoncsiszolás ár számos kedvező hatással

A SuperConcrete betoncsiszolási rendszer több fajta folyamatot és megjelenést kínál, a különböző típusú és minőségű betonpadlók csiszolására:

superconcrete prémium betoncsiszolás ár

SuperConcrete PREMIUM

 • Csak kéregerősített, ipari padlóknál elérhető
 • Tökéletesen sima felület
 • Tükörfényes megjelenés
 • Ellenáll a behatásoknak
 • Magas technológiai színvonalú megjelenés
 • Különböző színekben elérhető
 • Teljes betoncsiszolás

superconcrete Fast betoncsiszolás ár

SuperConcrete „FAST”

 • Tökéletesen sima felület
 • A betonban lévő kövek megjelennek, ezáltal TERAZZO szerű megjelenése lesz a padlónak
 • Tükörfényes végeredmény
 • Ellenáll a behatásoknak
 • Magas technológiai színvonalú megjelenés
 • Különböző színekben elérhető

superconcrete Hs betoncsiszolás

SuperConcrete „HS”

 • Az egyik legegyszerűbben és leggyorsabban elkészíthető típus versenyképes betoncsiszolás ár mellett, amely tartósságának köszönhetően nagy igénybevétel mellett is szép marad.
 • A kéregerősített beton felcsiszolása abrazív gyémántkorongokkal történik a legújabb Klindex KING CONC technológiához mérten, ami egy 4 lépéses polírozást és impregnálást is magába foglal. 

Superconcrete Terrazzo Effect betoncsiszolás ár

SuperConcrete „Terrazzo Effect”

 • Tökéletesen sima felület
 • A betonban lévő kövek megjelennek, ezáltal TERAZZO szerű megjelenést kölcsönöz a padlónak
 • Tükörfényes, könnyen takarítható megjelenés
 • Ellenáll a behatásoknak
 • Teljes betoncsiszolás
 • Különböző színekben elérhető

Betonpadló kezelése és megfelelő tisztítása


A betoncsiszoló azért is olyan nagyszerű találmány, mert nem kizárólag betonfelületek kezelhetők általa. Az előzőleg műgyantával kezelt, esetleg festett vagy ragasztott talapzatok felszedése és eltávolítása nem egyszerű feladat. A különböző oldószerek kifejezetten károsak lehetnek az egészségre a végbemenő kémiai folyamatok végett. Betoncsiszolóval azonban kizárólag fizikai interakció történik, így bármilyen maradvány egyszerűen lecsiszolható ezekkel a gépekkel. A korábban festett beton sem biztos, hogy mindenki tetszését elnyeri, ezért a felső réteg csiszolásával eltávolítható a nem tetsző árnyalat, amelyet aztán a választott Klindex Beton Color Dye segítségével újraszínezhető. A lerakódások és szennyeződések eltávolításával, valamint az egyenetlenségek elsimításával megkezdődhet a felület kezelése betonkeményítő és impregnálószer által. Ezt követi a polírozási fázis, amelyet minél többször ismételve érhető el a legmagasabb fényességi szint. 

Az elkészült betonpadló a hosszú élettartam elérése érdekében bizonyos fokú törődést igényel. Ezek egyáltalán nem költséges vagy bonyolult dolgok, hanem egyszerű odafigyelés kérdése. Gyárak és ipari területek esetén az állandó szennyeződések következtében a felület napi takarítása javasolt. A gépi nedves felmosás kifejezetten jó hatással van a fényezésre, főleg ha gyakran kap erősebb terhelést. A takarítógép keféit érdemes úgy megválasztani, hogy azok ne legyenek túl durvák és ne karcolják meg az ép felületet. Takarítószerek tekintetében a semleges tisztítószerek optimálisak, de léteznek kifejezetten erre a célra gyártott speciális anyagok is, amelyek plusz bevonatot képeznek a padlón tisztításuk mellett. Gondosan megválasztott eszközökkel és egy kis odafigyeléssel hosszútávon megóvható a csiszolt betonpadló magas fénye és ragyogása.

Kik választják leggyakrabban ezt a technológiát?


Nagyobb belterű helyiségekben nagyon gyakran lehet csiszolt betonpadlóval találkozni, például irodaházak vagy üzletek esetében, de az autószalonok, szállodák és éttermek is előszeretettel használják.

Éppen ezért mi is meleg szívvel ajánljuk a Klindex betoncsiszoló technológiákat, illetve a megfelelő padlófajtát is örömmel segítünk kiválasztani!
 

Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása