Parkettacsiszoló gépek

Új generációs parkettacsiszoló gépek a Klindex-nél!


A parkettacsiszolás még sosem volt egyszerűbb, mivel a gépeinkkel nem kell követni a szálirányt, nem szükséges szaktudás a használatukhoz és nem utolsó sorban, mindegyik parkettacsiszoló gépünk beépített porszívóval rendelkezik!

Néhány érv a Klindex parkettacsiszoló gépek mellett:

 • minőségi,  csiszolás
 • "hullám effektus" nélküli csiszolás
 • akár szélezés nélküli munkavégzés
 • szállópor mentes munkavégzés
 • beépített porszívó és elszívó rendszer
 • speciális irányítókerekének köszönhetően 360°-ban mozgatható.

kézi parkettacsiszoló helyett parkettacsiszoló gép megbízható forgalmazótól

A fával borított padlózat már hosszú évtizedek óta elengedhetetlen eleme a lakberendezésnek, hiszen melegséget és természetközeli érzést ad. A csiszolt fa alapvetően is esztétikus látványt nyújt, ezért nem csak házak és lakások otthonossá tételére használják, hanem előszeretettel alkalmazzák irodaházakban is. Kellemes megjelenése mellett pedig egyszerűen és gyorsan telepíthető a legkülönfélébb megjelenésekben, hiszen a természetes fától kezdve a színezett parkettán át akár antik hatású megjelenést is meg lehet valósítani a keféknek köszönhetően. A hagyományos parkettacsiszoló berendezésekkel szemben a Klindex gépei speciális antikoló kefékkel szerelhetők fel, amelyek segítségével egyszerűen kialakítható olyan régies megjelenésű parketta, amely fényezetlenül és lakkmentesen, így környezetbarát módon emeli majd a lakás pompáját. Emellett a fa padlózat nem hideg még télen sem, megfelelő komfortérzetet biztosít, részben hangszigetelő és a lépések zaját csökkentő tulajdonságokkal bír.

Parkettacsiszolással a faöregedés ellen


A fa tulajdonságából adódóan fokozatosan öregszik, ezáltal sérülékenyebbé válik, ezért időnként megfelelő eszközökkel kezelni kell a parkettát. Erre pedig a legjobb választás a Klindex parkettacsiszoló gép, ugyanis ez felettébb egyszerűen és karcolásmentesen teszi egységesen simává a fa felületet. A parkettát nagy odafigyelés mellett is érhetik olyan behatások, amelyek bizonyos idő múltával meglátszanak rajta, hiszen rendszeres használatnak van kitéve. A véletlenül kiömlő folyadékok mellett a súlyos bútorok is nyomot hagyhatnak a fán, amely nem biztos, hogy nyomtalanul eltűnik. A helyenként megsérült a parketta, vagy fényét vesztett, kopott felület ragyogóan és egyszerűen felújítható Klindex parkettacsiszoló gép segítségével. Ezek a gépek annyi kiegészítővel rendelkeznek és szerelhetők fel, hogy szinte bármilyen feladat elvégzésére kiválóan alkalmasak. Egyedülálló gyémántszerszámos csiszolótechnológiájának köszönhetően a lakkeltávolítás és parkettacsiszolás egy géppel is könnyedén kivitelezhető. Emellett pedig tökéletesen tiszta munkavégzést biztosít beépített elszívójának és elszívókeretének köszönhetően, így nem vesz el újabb értékes munkaórákat a csiszolás utáni takarítás.

A víz, ami legtöbb esetben magas páratartalom formájában érintheti a parketta felületét, szintén tud károkat okozni, hiszen ha a fa megszívja magát, térfogatváltozáson megy keresztül. Megszáradást követően a parketta hullámossá és egyenetlenné válik, azonban még ez is menthető Klindex parkettacsiszoló gép által. A speciális gyémántszerszámos csiszolótárcsa kíméletesen egyengeti el a fa felületét, hogy ismét újszerű állapotában ragyogjon a parketta. Érdemes megemlíteni azt is, hogy minden bolygóműves Klindex gép egytárcsás csiszolóként is használható, emellett pedig egyaránt alkalmazható csiszolórács és csiszolópapír is hozzájuk. A szálirány követése nélkül is elképesztően egyenletes padló készíthető, amely aztán tetszés szerint mesterségesen „öregíthető” az antikoló kefék segítségével.

 
parkettacsiszoló gép használatával gyönyörű fa padló érhető el
A fa padlózat melegséget és természetességet sugároz megjelenésében

Parkettaújítás felsőfokon


Klindex parkettacsiszoló segítségével elképesztően simára és ezáltal ragyogóvá csiszolt fa felület nem csak maximálisan esztétikus megoldás, hanem a parketta élettartamát is meghosszabbítja. A finomabb és durvább gyémánt csiszolóeszközök váltakozásával fokozatosan kerülnek egy szintbe a parketta különböző pontjai, mindez úgy, hogy a szálirányt sem fontos követni. A Klindex parkettacsiszoló gép számos tartozékának és kiegészítőjének köszönhetően szinte bármilyen feladatra alkalmas. Az olyan puhább fából készült burkolatok is sikeresen felcsiszolhatóak, mint a hajópadló anélkül, hogy a faanyag károsodna vagy megkarcolódna. A gépi vagy kézi parkettacsiszoló használatának lényege, hogy kijavítsa az esetleges rendellenességeket, majd tökéletesen simára csiszolja a felületet hullámeffektus nélkül. A szálirány figyelembe vétele nélkül is tökéletes végeredményt biztosít, emellett pedig felettébb gyors munkavégzés eszközölhető Klindex gépek segítségével.

Profi Klindex parkettacsiszolási gép kínálatunkkal az egész műveletsort gondosan megtervezhető, sőt a TIMBA és BELLA gépek akár betoncsiszolásra vagy felület előkészítésre is tökéletesen alkalmasak. A piac legmodernebb berendezéseivel, azaz Klindex parkettacsiszoló készülékekkel egyaránt végezhető lakk- és bevonat eltávolítás, valamint ezt követően maga a fa felcsiszolása is. A durvább csiszolótárcsák képesek kiegyenlíteni a nagyobb felületi mélyedéseket és hibákat is, így pedig szintben egységes parkettát kapunk. Fokozatosan egyre finomabb szemcseméretű csiszolókorongra váltva teljesen sima és fényes felületet érhető el gépeinkkel. A parkettacsiszoló gép beépített elszívójának segítségével pedig maximálisan pormentesen végezhető a folyamat, így a későbbi takarításra egyáltalán nem kell időt szánni majd. A felcsiszolt parkettára pedig ezután bármilyen lakkréteg vagy bevonat kerülhet. A hagyományos gépek ideje lejárt, ideje Klindexre váltani a gyors és megbízható munkáért!

 
parkettacsiszoló gép segítségével fényesre csiszolt fa burkolat
A fényesre csiszolt fa burkolat több fényt ver vissza, így világosabbnak hat tőle a szoba

Miért éri meg tehát a Klindex parkettacsiszoló gép használata?


 • Sérült fapadlók, mély karcolások helyrehozására a teljes parketta kicserélése helyett.
 • Kopott, megváltozott színű burkolat helyreállítására.
 • Régi, meggyötört parketta felfrissítése céljából.
 • Kivitelezési hibák, bútorok okozta egyenetlenségek javítására.
 • Kevesebb takarítás érdekében: a csiszolt parkettát sokkal könnyebb rendben tartani.
 • Lakkeltávolításra és csiszolásra egyaránt alkalmazható egyedülálló gyémántszerszámos technológiájának köszönhetően.
 • Esztétikus, fényes fa felület elérése érdekében.
 • TIMBA és BELLA gépek tökéletesen alkalmasak felületelőkészítésre és betoncsiszolásra egyaránt.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!